Yrityksen myyminen

Etsimme yrityksellesi ostajan ja neuvottelemme hyvän kaupan

Oletko myymässä yritystäsi? Järjestä Yrityksen myyminen Midaksen avulla ja löydät kiinnostavimmat ostajat yrityksellesi. Verkostomme kattaa sekä kotimaiset että kansainväliset ostajat.

Osoitamme ostajaehdokkaille yrityksesi liiketoimintapotentiaalin. Tunnistamme myös osa-alueet, joissa ostaja voi saavuttaa säästöjä, kasvua ja muita hyötyjä yritysoston jälkeen.

Palvelumme kattaa yrityksen myymisen kaikki vaiheet. Luomme esittelyaineiston, kontaktoimme potentiaaliset ostajat, neuvottelemme kaupan ehdot tiiviissä yhteistyössä myyjän kanssa ja saatamme kaupan päätökseen. Tavoitteenamme on toteuttaa yrityskauppa ammattimaisesti ja taata niin ostajalla kuin myyjälle onnistunut kauppa.

MITÄ PAREMMIN YRITYKSESI SOPII OSTAJAN STRATEGIAAN, SITÄ ARVOKKAAMPI YRITYKSESI ON - MÄÄRITTELEMME YRITYKSEN YRITYSARVON

Tutustumme huolellisesti yritykseesi, jotta saamme selkeän kuvan liiketoiminnastasi ja voimme muodostaa varman arvion yrityksesi arvosta. 

Liiketoiminnan arvottaminen vaatii eri näkökulmien huomioon ottamista. On arvioitava yhtiön sisäisiä lukuja, kuten tasetta ja liiketoiminnan kassavirtaa, mutta myös ulkoisia tekijöitä, kuten samalla alalla toimivien muiden yhtiöiden tilannetta.

Yrityksen nykytilan ja talouden avainlukujen lisäksi huomioimme uuden omistajan välillä syntyvät synergiat: mitä suuremmat mahdollisuudet kauppa tarjoaa ostajalle, sitä kiinnostavammaksi se tekee yrityksesi. Tehtävämme on löytää uusia mahdollisuuksia sekä myyjän että ostajan näkökulmasta. Kaiken kaikkiaan kahta samanlaista yrityskauppaa ei ole olemassa ja onnistunut yrityskauppa on aina kiinni monesta eri tekijästä. Yritysten tai liiketoiminnan myynti on iso askel aina niin ostajalle kuin myyjälle ja kokeneen kumppanin avulla pystyt toteuttamaan onnistuneen yrityskaupan. 

Midas Equities löytää yrityksellesi sopivan ostajan ja mahdollistaa menestyksekkään yrityksen myymisen. Teemme yrityskauppoja toimialasta riippumatta, mutta keskitymme ensisijaisesti järjestelyihin, joiden yritysarvo (EV) on 5–50 miljoonaa euroa.

YRITYKSEN MYYNTI - VEROTUS

On hyvä ottaa huomioon jo yrityskaupan suunnitteluvaiheessa, että yrityksen myyminen synnyttää veroseuraamuksia. Midas Equities neuvoo veroasioissa yrityksen myymisen aikana ja pystyy ohjeistamaan myyjää, jotta tämä osaa varautua tuleviin veroseuraamuksiin. Asiantuntijamme ovat tukenanne olipa kyseessä yrittäjän omistamien osakkeiden myynti (yrittäjä maksaa itse verot) tai yhtiön liiketoiminnan myynti (jolloin myyjänä toimiva yhtiö maksaa verot). Toimimme yhteistyössä johtavien veroneuvontaan keskittyvien asiantuntijoiden kanssa ja voimme tarvittaessa opastaa myyjää valitsemaan parhaan veroasiantuntijan. 

NÄIN PROSESSI ETENEE

  • Ota yhteyttä
  • Sovi tapaaminen
  • Tehdään yhdessä onnistuneet yrityskaupat

Kysy lisää yrityksen myymisestä

Yrityksen myymiseen liittyvissä asioissa sinua neuvoo Turo Levänen. Turo on tehnyt kymmeniä menestyksekkäitä yrityskauppoja ja satoja rahoitusjärjestelyjä uransa aikana. Hän ymmärtää niin yrittäjän elämäntyön arvon kuin sijoittajan näkökulman.

Turo Levänen

+358 50 569 7626

turo.levanen@midasequities.fi

Ota yhteyttä

Oletko myymässä yritystäsi? Tarvitsetko kasvurahoitusta? Etsitkö sijoituskohdetta? 

Jätä yhteystietosi, otamme mielellämme yhteyttä.

Referenssit

Suvanto Trucks Oy ja Suvanto Trucksin osakkeenomistajat

12/2023

Suvanto Trucks Oy:n koko osakekannan myynti Wetteri Oyj:lle.

Jade Infra Oy ja Jade Infran osakkeenomistajat

7/2023

Jade Infra Oy:n koko osakekannan myynti Ramudden Oy:lle.


Fimma Oy

2/2023

Rakentamisen aikainen rahoitus rivitalohankkeeseen.

Sijoittajat: joukko yksityissijoittajia