Asiantuntijat

Turo Levänen

Chairman, Senior Partner

+358 50 569 7626

turo.levanen@midasequities.fi

Turolla on laaja kokemus sekä pääomasijoitustoiminnasta että teollisuudesta. Hän on Midas Equities Oy:n perustajaosakas ja hallituksen puheenjohtaja. Lisäksi hän toimii sijoittajana ja hallituksen jäsenenä yksityisesti omistetuissa yrityksissä.

Ennen nykyisiä tehtäviään Turo toimi eurooppalaisen private equity -rahastojen rahaston perustajaosakkaana ja toimitusjohtajana. Yhtiö hallinnoi yli miljardin euron arvosta institutionaalisia pääomia. Ennen rahaston perustamista Turo toimi johtotehtävissä Suomen Teollisuussijoitus Oy:n palveluksessa vastuualueinaan suorat sijoitukset kohdeyhtiöihin ja sijoitukset pääomasijoitusrahastoihin. Turolla on kokemusta teollisuuden parista ajalta, jolloin hän oli toimitusjohtajana suomalaisessa, globaalisti toimivassa teknologiayhtiössä. Ennen tätä hän toimi johtotehtävissä Sitran palveluksessa vastuualueenaan konepajateollisuus. Työuransa Turo aloitti amerikkalaisen Dow Chemicalsin palveluksessa Hollannissa. Hän on toiminut useiden yritysten hallituksen jäsenenä ja sijoittajana useissa yksityisissä yrityksissä.

Turolla on diplomi-insinöörin tutkinto nykyisen Aalto-yliopiston teknillisestä korkeakoulusta sekä MBA-tutkinto Henley Management Collegesta (UK).