团队

Timo Yli-Salomäki

Senior Advisor

+358 40 595 8215

timo.yli-salomaki@midasequities.fi

Timo on toiminut autoalan eri tehtävissä 1980-luvulta lähtien. Monipuolinen ura autojen maahantuojan palveluksessa ja autojen jälleenmyynnissä on tuonut laajan kokemuksen sekä suomalaisesta että kansainvälisestä autokaupasta.

Timon markkinointijohtajauran aikana Peugeot saavutti ennätysmyynnit ja -markkinaosuuden Suomessa. Laakkonen-konsernin toimitusjohtajana Timo oli rakentamassa Laakkosesta Suomen suurinta autojen vähittäiskauppaa. Laakkosen kasvu rakennettiin mm. useilla yritysostoilla. Timolla on laaja kokemus myös hallitustyöskentelystä ja etujärjestötoiminnasta mm. Autoalan Keskusliitossa ja Kaupan Liitossa.

Timo tunnetaan autoalalla tulevaisuuden rakentajana ja visionäärinä. Kollegat valitsivat Timon autoalan vaikutusvaltaisimmaksi henkilöksi Taloussanomien kyselyssä 2016. Hän on konsultoinut mm. liikkumisen ja autoalan murroksesta niin vakuutusyhtiöitä, pankkeja, autojen vähittäiskauppiaita kuin autotehtaitakin. Timo on ollut myös rakentamassa ja kehittämässä uutta liiketoimintaa autoalalle.

Timo on opiskellut Suomessa, Ranskassa ja Iso-Britanniassa. MBA-tutkinnon hän suoritti Walesin yliopistossa (UK).