Asiantuntijat

Lasse Koivunen

Senior Advisor

+358 40 531 1800

lasse.koivunen@midasequities.fi

Lassella on yli 30 vuoden kokemus kaupankäynnistä entisessä Neuvostoliitossa ja myöhemmin sen seuraajista IVY-maista: Venäjältä, Ukrainasta, Kazakstanista, Georgiasta, Azerbaijanista, Turkmenistanista, Valko-Venäjältä ja Baltian maista.

Valmistuttuaan Helsingin kauppakorkeakoulusta Lasse opiskeli 1970-luvulla sekä Moskovan valtiollisessa yliopistossa että Budapestin kauppakorkeakoulussa saadakseen näkemystä kommunistisen talousjärjestelmän erityispiirteistä ja ongelmista. Järjestelmän romahtamisen jälkeen hän on seurannut näiden maiden markkinoiden uudelleenjärjestäytymistä läheltä sekä mikro- että makrotasolla.

Lasse on työskennellyt rakennusalalla YIT:n palveluksessa, ruoka-, rehu- ja kemianteollisuudessa Raisio Groupissa sekä metsä- ja energiateollisuuden konsultointiyrityksen Pöyry Groupin palveluksessa. Nykyisin hän toimii Retectum Oy:n palveluksessa ja on myös osakkaana yrityksessä.

Lassella on vahva ja monipuolinen kokemus kehitysohjelmien, projektien ja investointisuunnitelmien arvioinnista ja seuraamisesta, markkinatutkimuksista, kilpailukykyanalyyseistä, projektinhallinnasta ja -ohjauksesta yhteistyössä useiden kansainvälisten ammattilaisten kanssa.

Lasse on toiminut tiiminvetäjänä, projektijohtajana ja projektiasiantuntijana useissa projekteissa IVY-alueella EU:n, maailmanpankin, IFC:n, EBRD:n, NIB:n, Suomen hallituksen ja yksityisten yritysten palveluksessa. Valtaosa projekteista on toteutettu Venäjän federaation alueella.

Monipuolinen kielitaito, analyyttinen osaaminen sekä hyvät viestintä- ja suhdetaidot ovat Lassen vahvuuksia, joiden avulla toimiminen herkässä ja monimutkaisessa kulttuuriympäristössä on ollut menestyksekästä.