Asiantuntijat

Janne Saarikko

Senior Advisor

+358 50 385 3057

janne.saarikko@midasequities.fi

Janne toimii Midaksen Senior Advisorina. Jannella on laaja kokemus johdannaisista ja pääomamarkkinoista pöydän eri puolilta. Janne toimii hallituksessa/johdossa tai vanhempana neuvonantajana useissa yrityksissä Suomessa ja ulkomailla.

Ennen nykyisiä tehtäviään Janne on toiminut Pohjolan suurimman pankin ja sen edeltäjien markets-osaston eri tehtävissä mm. Merita Pankissa tittelillä Head of Derivatives ja Nordeassa tittelillä Global Head of Structured Products and Commodities. Sampo/Danske-konserneissa hän on toiminut mm. johtavan henkivakuutusyhtiön johtoryhmässä tittelillä Co-Head of Markets ja pienemmän henkiyhtiön hallituksen jäsenenä. Janne on myös ollut mukana rakentamassa globaalia mobiilisuosikkia ja aktiivisen hallituksen puheenjohtajan roolissa luomassa sittemmin listautunutta finanssialan yritystä sekä senior advisorina yhdessä pohjoismaiden johtavista hedge-rahastoyhtiöistä. Janne on rakentaja, joka on ollut mukana rakentamassa ja kasvattamassa useita merkittäväksi kasvaneita uusia markkinoita. Parhaillaan hän on avustamassa yhteistyökumppaneitaan palveluliiketoimintaan siirtymisessä ja luomassa subscription leasing -markkinajohtajaa.

Jannella on kauppatieteen kandidaatin ja maisterin tutkinnot rahoituksessa nykyisen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta. Lisäksi hänellä on tohtoriopintoja Svenska Handelshögskolanissa sekä oikeustieteen ja tietojenkäsittelytieteen pääaineopintoja Helsingin yliopistossa. Janne on luennoinut mm. Aalto-yliopistossa sekä kursseilla ja konferensseissa kolmella mantereella ja yli 10 maassa.